2017 er Jubilæumssæson I 2017 er det 40 år siden at Vejle Turistforening hyrede det daværende Kolding Lokomotiv Klub, nu SJVT, til at køre veterantog Vejle Jelling.
Hvordan de 40 år er gået er udmærket beskrevet i Jubilæumsskriftet som udgives af vores støtteforening. Køb det i veterantoget, på Jernbanemuseet hos Felderbanen, hos VisitVejle og ved Støtteforeningen på klk.dk 
Desuden køre vi med tre lokomotiver i løbet af sæsonen, TKVJ Nr. 12 står for dampdriften og vores diesellokomotiv HHJ Dl11 er også i gang, som noget nyt samarbejder vi med VTV (Veterantog Vest) som kommer med deres stålvogne og kører 60'er tog.
Vi glæder os til at give vores publikum nogle alsidige oplevelser.  
Vejle Jelling plakat 2017 (c)sjvt.dk
       
Veterantogspulje Så er den såkaldte "veterantogspulje" blevet uddelt. - det korrekte navn er "Politisk aftale om fremme af veterantog".
SJVT havde søgt midler til udvidelse af vognhallen, men det blev det ikke til.
Vi kan derimod glæde os over, sammen med VHV, at de er blevet bevilget penge til at etablere en "veteran-banestation" på Haderslev Vest. Så det kommer også SJVT tilgode når vi kører veterantog på Haderslevbanen.
Vi ønsker tillykke!
Hogwarts Ekspres
En god dag med over 200 børn. Ca. 20 rollespillere sørgede for mystik og opgaver, og bibliotekarer holdt styr på os alle.
Hogwarts Ekspres 2017 (c) Team Baumann sjvt.dk    Hogsmesd aka Middefart med Hogwards Ekspres (c) sjvt.dk Hogsmesd aka Middefart med Hogwards Ekspres (c) sjvt.dk
  Hogwarts team Kolding 2017 (c) Lux Koncern fra Howwarts ekspres 2017 (c) sjvt.dk  fra Howwarts ekspres 2017 (c) sjvt.dk Hogwarts team 2016 (c) sjvt.dk
To dage før

Hogwartd Ekspressen er klargjort. Også når vi skal køre med troldmandselever skal toget støvsuges og pudses. Der er én vogn til hver af de fire kollegier, og på vognene er kollegiernes våbenskjold.
Lørdag ruller TKVJ nr. 12 ud fra KoldINGS Cross perron 9 3/4 som Hogwarts Ekspres til Hogsmead (Middelfart), vi skal ikke over Glenfinnan Viaduct, men Lillebæltsbroen er også spektakulær.
Profesorerne (bibliotekarerne), er klar til at tage sig af børnene, og andre troldmandsstuderende og mystiske personer (rollespillere) befolker toget sammen med børnene.
- Der er i skrivende stund kun 12 ledige billetter

 

(c) sjvt.dk (C) sjvt.dk

HogwartsEkspres2017 (c) sjvt.dk
HOGWARTS EKSPRESSEN bliver igen i år kørt af TKVJ nr 12. Ekspressen kører d. 13. maj, og toget består af en vogn til hver af de fire kollegier: Rawenclaw, Huffelpuf, Slytherin og Gryffindor.
Turen går fra perron 9 3/4, i K
oldings Cross til Hogsmead/ Middelfart. Troldmandslærlinge fra 10 til 14 år kan fra d. 5. april købe billetter til deres respektive kollegier. Klik her
Turen vil være fyldt med magi, gåder og mystik, men med et tog fyldt af troldmandslærlinge er der hjælp at hente. Billetter købes via Kolding bibliotek, Sidste års troldmandstog blev udsolgt på under én dag. Så vær klar ved tasterne.
Hogwarts Ekspressen arrangeres af Koldingbibliotekerne i samarbejde med Kolding rollespilsforening og SJVT. Vi glæder os!
TKVJ nr 12 med stålvogne (c) sjvt.dk
       
Drejeskive Bunden er nu ved at blive renoveret -
nye billeder på http://pix.sjvt.dk 
 
       
I Godt Selskab Vi synes jo altid at vi er i godt selskab når vi ses i Lunderskov.
Det har TVSyd også hørt så i dag, torsdag 27. april, har vi haft besøg, og de har optaget et program i serien I godt selskab.
Se udsendelsen klik:
 http://www.tvsyd.dk/i-godt-selskab/i-godt-selskab-sydjyllands-veterantog
Ligesom der kom et nyhedsindslag klik her

Og her til aften var vi i rigtig godt selskab i Lunderskov, da SJVT afholdt generalforsamling. Formanden aflagde beretning og økonomien blev godkendt. Bestyrelsen fortalte om projekter og hvilket materiel der skal istansættes og bevares blev diskuteret. Der var genvalg til alle poster, dog blev der valgt en ny suppleant.
 
I Godt Selskab SJVT of TVSyd
       
Aarhus Fortæller      
  F694 og SJVTsbestyrelse i Den Gamle By (C) sjvt.dk F694-øl Den Gamle By 2017 (c) sjvt.dk SJVT lokofører tilbage på vandt plads. Den Gamle By 2016 (c) sjvt.dk
Den 7. januar 2015 blev F 694 hentet i Lunderskov (se nedenfor) og kørt til Aarhus og sænket ned i et hul i jorden. NU er den endelig komet frem i lyset så den igen kan glæde offentligheden. Den er en af hovedattraktionerne i den fantastisk udstilling Aarhus Fortæller i Den Gamle By. SJVTs bestyrelse var i den anledning inviteret til åbningsreception sammen med andre bidragydere til udstillingen samt medarbejdere. Bestyrelsen genså det damplokomotiv der har tjent klubben i mange år og har kørt 1000vis af kilometer med veterantog. F694 er opstillet i den del af udstillingen der beskriver Aarhus industrielle vækst. Udstillingen med F 694 er bygget op som om lokomotivet står i remisen og er ved at blive klargjort. Lyd, interaktive skærme og levede billeder på væggene er med til at gøre det til en stor museumsoplevelse.
Alle sejl er sat til, der er bl.a. fremstillet en øl opkaldt efter vort gamle lokomotiv.
Den øvrige del af udstillingen omhandler Aarhus fra vikingetiden til nutiden. Tidsrejsen starter i elevatoren ned til udstillingen hvor levende billeder på elevatorens vægge illuderer en rejse tilbage i tiden. Og så er scenen sat. 
       


 

HOGWARTS EKSPRESSEN bliver igen i år kørt af TKVJ nr 12. Ekspressen kører d. 13. maj, og toget består af en vogn til hver af de fire kollegier: Rawenclaw, Huffelpuf, Slytherin og Gryffindor.
Turen går fra perron 9 3/4, i K
oldings Cross til Hogsmead/ Middelfart. Troldmandslærlinge fra 10 til 14 år kan fra d. 5. april købe billetter til deres respektive kollegier. Klik her
Turen vil være fyldt med magi, gåder og mystik, men med et tog fyldt af troldmandslærlinge er der hjælp at hente. Billetter købes via Kolding bibliotek, Sidste års troldmandstog blev udsolgt på under én dag. Så vær klar ved tasterne.
Hogwarts Ekspressen arrangeres af Koldingbibliotekerne i samarbejde med Kolding rollespilsforening og SJVT. Vi glæder os! 
 
     
Kortfilm om
SJVTs veterantog

Se filmen: https://youtu.be/-H02auEi3J0
 Video Bjarne E Nielsen
 
  Drone Foto og Video Vejle, har lavet en herlig video om vores tog. Instruktør og fotograf Bjarne E Nielsen var med et par køredage i sidste sæson. Bjarne E Nielsen laver optagelser professionelt, men af interesse for faget og lokalområdet laver han også videoer uopfordret, han finder det oplagt at lave en film om veterantoget da det er en institution i området.  
       
Så er drejeskiven
på plads igen
Drejeskive på plads 29. marts 17 (c) sjvt.dk Drejeskive på plads 29. marts 17 (c) sjvt.dk Drejeskive på plads 29. marts 17 (c) sjvt.dk
  I dag, den 29. marts 2017, kom drejeskiven igen på plads. To kraner fra BMS var indkaldt og alt gik stille og roligt efter planen. Kl. 16.45 hvilede drejeskiven igen i drejeskivegraven. Drejeskiven blev taget op for renovering efter sommersæsonen 2015 og der har ikke vøret sporforbindelse til remisen siden. Men nu varer det ikke længe, vi regner med at få skinnerne monteret i løbet af maj måned.
Se flere billeder fra dagen på http://pix.sjvt.dk
       
Snart forår Lundersko 18 marts 2017 (c) sjvt.dk
18. marts 2017
Hjulene er kommet på drejeskiven
Lundersko 18 marts 2017 (c) sjvt.dk
Der er ved at blive lagt skinner over rensegraven
Lundersko 18 marts 2017 (c) sjvt.dk
- og Ib vognen får en gang maling
Flere billeder på www.pix.sjvt.dk
 

Så er vi ved at være klar til at, sætte drejeskive på plads i igen, hjulene er monteret, alt er malet, stål er udskiftet i tonsvis, lejer, alt bevægeligt er smurt op.Det har været et langt sejt træk med en masse aha oplevelser og overraskelser, men sådan er det nok, når man går igang med et projekt af denne størelse.Vi er rigtig tilfredse med resultatet, og alle de involverede skal have en stor tak for det flotte arbejde. Nu mangler vi så lige at, få koorideret med kranfirmaet og de frivillige som nok må tage en fridag, så skiven kan komme på plads, vi satser på at den er nede inden udgangen af marts.

       
Årets sidste arbejdsdag På den sidste arbejdsdag i 2016 i remisen i Lunderskov blev TKVJ nr. 12 udvasket efter julens kørsler.
Rensegraven er næsten førdig, der mangler bare skinnerne. Montagearbejdet på drejeskiven fortsætter.
Jo - der er sandelig sket meget i 2016
nt rensegrav i Lunderskov (c) sjvt.dk
Flere billeder klik her
TKVJ nr 12 udvaskes efter sæsonen (c) sjvt.dk
Julekørsler 2016  Lokomotivpersonalet over-nattede i Lunderskov, for at være klar til at køre kl. 7.26 Vejret den 3.-4. dec. var
koldt og klart, perfekt til at køre juletog, hvilket rigtig mange valgte at gøre denne weekend.
Juledamp i Grejsdalen TKVJ 12 (c) sjvt.dk SJVT Grejsdalen <8c<9 sjvt.dk
  Den 10.-11. gælder det Haderslevbanen.
Flemming Elmdal Kramer var lørdag til praktisk prøve som togfører, og bestod, vi ønsker tillykke!
SJVTnHaderslev (c) sjvt.dk SJVT Haderslev Vest (c) sjvt.dk
  Se billeder fra
julekørslernen klik her:
http://pix.sjvt.dk/#!album-6

Flemming Kramer får der røde
togførerbånd overrakt af
eksaminator Peter Aaquist Hansen

Eksamensbeviset vises frem
mens driftsbestyrer og lokofører
Fini Rosenberg ser til
ny SJVT togfører (c) sjvt.dk
Ny Togfører for SJVT Fl Kramer (c) sjvt.dk
Til Randers Som et led i Danmarks Jernbanemuseums oprydnings og bevaringsplan er Pur 9897 og SB T410 nu ikke mere i Lunderskov, men er kørt til Randers. (c) sjvt.dk (c) sjvt.dk
       

 

Her på siden vil vi bringe nyhed er og beretninger fra Lunderskov, og hvad der rører sig omkring veterantoget, SJVT og Lunderskov.
     
Evaluering Mortensaften, torsdag d. 10. november, havde SJVTs bestyrelse indbudt til "Evaluerings- og medlemsmøde". Før mædet igk i gang bød foreningen på Mortens-and, med alt tilbehøret. Godt beværtet var de 22 tilmeldte klar til at høre først bestyrelsen derefter driftsafdelinge og den sikkerhedsansvarlige fortælle om sæsonens gang og status i foreningen.
Herefter var der evaluering på årets kørsler og planlægning af kommende kørsler. Et punkt der altid skaber debat, da mange medlemmer ønsker mange flere køredage, en bestyrelsen mener der er kapacitet til i foreningen. Det endte med at forsamlingen bakkede op om bestyrelsens forslag, med få modifikationer.
Aftenen endte med at se fremad, på hvor man kom ind på nyt materiel, området, uddannelser sponsorater, PR. m.v.
En positiv aften der viste at foreningen er i god gænge.
Mortensand ved SJVT (C) sjvt.dk
Mortensand!
Mortensand hos SJVT (C) sjvt.dk
Fra Vamdrup
til Kolding 150 år
Flemming Ormstrup er medlem i vores støtteforening og har lavet denne video fra jubilæumskørslerne.
https://youtu.be/z6sQjnnRk4U

 
Rensegrav og
remiseområde

Remiseområdet er ved at blive renoveret i Lunderskov, der har været arbejdet på drejeskiven hen over sommeren, og nu har vi fået mulighed for at fortsætte med rensegraven da vi har fået støtte gennem Realdanias Underværker.

Med den støtte er det muligt at få hjælp, fra en entreprenør, der nu vil tage sig af at, renovere fundamenter, trapper og ikke mindst udskiftning af flisebelægningen.

Arbejdet er gået i gang og de gamle trapper af træ er fjernet og det er forberedt til at, der kan støbes nye. Arbejdet kommer til at strække sig over efteråret, og vi håber at, det er afsluttet inden det nye år.

Rensegraven er vigtig for eftersyn, opsmørning og askekasserensning på damplokomotivet, og er uundværlig for os, så det er et stort skridt på vejen for at, få renoveret området, der nu er taget hul på.

Med de kr 150.000 fra Realdania vil det også blive muligt at få renoveret drejeskivegraven, dette arbejde vil gå i gang så snart drejeskiven igen er sat på plads.

SJVT er meget taknemmelige for hjælpen.

Rensegrav sjvt.dk

rensegrav sjvt.dk
endnu et billede klik her
Oversigt over remiseområdet:
Projekt visioner for området
Jernbanejubilæum Den 17. september fejrede man i Kolding kommune 150 året for jernbanens komme, og samtidig byjubilæer i Lunderskov og Vamdrup.
SJVT kørte veterantog fra Kolding ud til jubilæumsbyerne. Vi havde indlånt stålvogne fra Jernbanemuseet så TKVJ nr. trak Ac42 fra '49, Cc1132 fra '53, Bu 3703 fra '32 og Ax393 fra '38.
En fin dag med mange interesserede gæster. den tætte toggang på strækningen var dog noget af en udfordring. således kørte vi det meste af dagen med en del forsinkelse.
Se flere billeder klik her
Der er levende billeder, klik her
og en video om jubilæumsfestilghederne klik her - SJVT optræder fra 3 min 32 sek
Lørdag d. 17. september 2016
Jubilæumstog Kd Lk Vm 150 år (c) sjvt.dk
Jubilæumstog med TKVJ nr 12 (c) SJVT.dk
Særtog I dag var TKVJ nr. 12 en tur over Lillebæltsbroen, med sig havde den en AU vogn.
Det var kulminationen på en kursusdag for SKF. En dag hvor vi også fandt ud af at træværkstedet er et udmærket kursus og konferencelokale.
Der var kursus om formiddagen, mens TKVJ nr. 12 blev fyret op, hvorefter kursusdeltagerne afsluttede dagenmed en tur til Middelfart og retur i restaurationsvognen AU 162/Bu 3703, fra 1932, med smørrebrød og drikkevarer. Jo der blev kørt standsmæssigt.
Som det ses kunne vejret ikke være bedre.
Fredag d. 16. sept. 2016 
 

TKVJ 12 på Lillebæltsbroen med AU vogn  (C) sjvt.dk
 (c) SJVT.dk
EWII TreFor værdipulje EWII/ TreFor har været i Lunderskov og lavet en lille video om drejeskiveprojektet.
Det var penge fra TreFor's værdipulje det gjorde projektet muligt.
Se videoen klik på billedet til højre
 
Drejeskive video SJVT
Drejeskiven i
Lunderskov
Mens veterantoget har været på sommerarbejde, er der blevet arbejdet i Lunderskov. Dancoat har sandblæst og malet drejeskiven, stor tak til Dancoat for indsatsen. Nu mangler vi kun at skifte nogle stålprofiler, og så er der en del løsdele (billedet til højre) Dancoat vil have hjem for at sandblæse og male. Herefter kan man starte på montagearbejdet, få samlet drejeskiven og sat en på plads.
Vi er kommet et kæmpeskridt videre, og kan se enden på projektet.
Se billeder fra arbejdet: http://pix.sjvt.dk/#!album-0
Drejeskiven i Lunderskov (c) sjvt.dk
     

100 års fødselsdag

TKVJ nr 12 fejrede sin 100 års fødselsdag efter alle kunstens regler.
Over 100 personer var mødt op i Jelling og der var over 350 med toget, de ville alle være med til at fejre "Den Gamle Trold".
Der blev uddelt kage og kakao til de fremmødte, eller de fleste af dem, vi løb tør.
Da TKVJ nr 12 havde løbet om sang Troldealfen fødselsdagssang med børnene. Troldealfen er den lokale skovtrold der bor langt ude i Grejsdalens skove. Der var ikke megen "Skovens dybe stille ro" over perronen men Troldealfen dansede og legede med børnene.
De deltagende børn fik en fribillet til senere brug.
En rigtig børnefødselsdag i dejligt vejr.
Vi takker Brugsen og Kroen for at støtte op om dagen.

se billeder på
http://pix.sjvt.dk/#!album-5
se og læs også
galleri og artikel på Vejle Amts Folkeblad


Fødselsdagsfest for TKVJ nr 12 (c) sjvt.dk 

Fødselsdagsfest for TKVJ nr. 12 (c) sjvt.dk
     
Indvielse
TKVJ nr. 12
Lørdag d. 9. juli 2016 holdt SJVT indvielsesreception for TKVJ nr. 12. Omkring 100 indbudte gæster fejrede lokomotivet.
Gæsterne blev på vej til Jelling beværtet med sandwich of specialøl fra Jelling Bryghus.
I Jelling foregik den officielle genindvielse med taler af formand Lars Ole Hansen (læs talen klik her), viceborgmester Søren Peschard, der sluttede med et trefoldigt "FUT", Martin Wilde overrakte på Støtteforeningen KLKs vejne et gavebevis på kr. 5000.
Herefter blev det røde bånd klippet over af Jørgen Skov, med god hjælp af Hans Carlsen og Lars Ole Hansen.

SJVT takker for gaverne i dagens anledning.

Se billeder på http://pix.sjvt.dk/#!album-5 

TV2 Syd var med, se deres interview med Hans Carlsen og Jørgen Skov, indslaget ligger 10 min og 20 sek inde i udsendelsen. klik:
http://www.tvsyd.dk/nyheder/09-07-2016/1930/1930-09-07-2016?full#player

Vejle Amts Folkeblads galleri
http://vafo.dk/gallery/JM/20160709/ARTIKLER/709009996
og tekst - klik:
http://vafo.dk/article/20160709/ARTIKLER/160709208


Indvielse af TKVJ nr. 12 (c) sjvt.dk

Jørgen Skov klipper det røde bånd ved indvielse af TKVJ nr 12 (c) sjvt.dk
Søhøjlandet I Røg og Damp gennem Søhøjlandet kalder vi SJVTs samarbejde med Hjejlen. Et samarbejde der giver publikum mulighed for  ca 3½ times transport med kulfyret damp. først med Veterantog fra Silkeborg via Ry til Laven, hvor man skifter til dampbåden Hjejlen, der herefter sørger for transporten via Himmelbjerget retur til Silkeborg.
Med kørslerne i Søhøjlandet d. 2. og 3. juli indledte SJVT sæsonen 2016
Ialt kører veterantoget tre dobbeltture både lørdag og søndag.
Fyrbøderen har fanget lokoføreren med Hjejlen i baggrunden i Laven.
Se: https://youtu.be/9h_nCk3Bs98

Se også facebooksiderne VisitSkanderborg
og Det sker i Silkeborg by
facebook video  Video fra det sker i Silkeborg by

TKVJ 12 ved Laven (C) sjvt.dk AC

Hjejlen set fra TKVJ nr12 (c) sjvt.dk


TKVJ nr 12 og Hjejlen 160703  (c) sjvt.dk
Aarhus nyt

Til næste år, 2017, åbner Den Gamle By i Århus en stor, underjordisk udstilling om Århus bys historie. Udstillingens største genstand er F 694 (bygget af Frichs, Aarhus, i 1920), står på de gamle skinner fra Aarhus Havn.

På billederne shines F 694 op af museets konservatorer, og d. 24. juni blev skorstenen genmonteret - så nu ligner F 694 igen et rigtigt lokomotiv.

John Armstrong har været med inde over som rådgiver for museets egne folk.

fotos fra Asger Christiansen

F 694 i Den Gamle By

F 694 genmonteres i Den Gamle By

Ny TKVJ vogn i
Lunderskov
opdateret d. 12.06

TKVJ C25 er nu i Lunderskov.

Eller er det nu også C 25? Vi er blevet gjort opmærksom på at det er den oprindelige C27, den blev i 1926 om nummereret til C25, den kørte som sådan for TKVJ til 1934, hvor den blev solgt til KSB, Slanerupbanen, hvor den var til den i 1948 blev til DSB CYP 4655 for endelig i 1955 at  blive til værkstedsvogn for signaltjenesten 513, og det er som sådan den er blevet hentet til Lunderskov.

I 1916 fik TKVJ leveret et antal C-vogne, det viste sig hurtigt at der var købt for mange, så allerede i 1925   blev de første solgt fra og der skete en del omnumerering.
 Efter en tid i Holbæk endte C27/513 på Cvk Kh, hvorfra vognen blev hentet af Vamdrup Specialtransport og kørt til Lunderskov.
Allerede Lokomotivklubben KLK havde fået vognen tilbudt i 80erne, men aftalen blev væk, eller har aldrig været skrevet ned. Så den betragtedes som Jernbanemuseets ejendom, og det var som sådan SJVT erhvervede den.
Hvad der skal ske med vognen er i skrivende stund ikke sikkert. Vognen er ikke i for god stand. ”Vi vil undersøge vognen og så vil bestyrelsen beslutte hvad der skal ske” siger formand Lars Ole Hansen.

Billederne er taget af Holger Cordtz, både den i Holbæk fra 1989 og det nyeste fra 2016 i Lunderskov.

Der har været nogen diskussion om litreringen, men vi mener det er C25. vi modtager gerne korrektioner. (Se korrektion ovenfor)

TKVJ C25 nu i Lunderskov (c) sjvt.dk

Specialvogn 513 ex TKVJ C12 i Holbæk 1989 (c) sjvt.dk

Specialvogn 513/ ex TKVJ C25 (c) sjvt.dk
Årets plakater 2016 Årets plakater er nu trykt og uddeles af VisitVejle og VisitRy i de respektive områder. Vi takker for deres indsats.
Du kan downloade plakaterne her
Klik her for Silkeborg Ry.  
Klik her for Vejle Jelling
Klik her Pressemeddelelse fra VisitSkanderborg
Plakat Silkeborg Ry 2016 (c) sjvt.dk Plakat Vj Jl 2016 (c) sjvt.dk
I Røg og Damp
gennem Søhøjlandet
SJVT har lavet en aftale med Hjejleselskabet så man kan få den store damptur, både til lands og til vands.
Du kører med det damptrukne veterantog fra Silkeborg kl. 10.18, tager med til Ry. På vej retur står du af i Laven,kl 11.19 - Hjejlen, verdens ældste kulfyrede hjuldamper, afgår fra Laven kl. 11.30, kun 150 m fra perronen. Du kan tage turen både lørdag d. 2 og søndag d. 3. juli
Billetter købes gennem www.hjejlen.com under Events
Prisen er kr. 160 for både tog og båd, børn kr. 80
Der sælges kun 50 billetter pr afgang.
Hjejlen billetbestilling
Hogwarts Ekspressen 235 forventningsfulde børn, Kolding Rollespilsforening, SJVT og Kolding Bibliotekerne var klar fredag aften - og det blev en dejlig aften. TKVJ 12 agerede på bedste vis Hogwarts Ekspressen De 235 børn levede sig helt og fuldt ind i universet, godt hjulpet af rollespilsfolkene. Biblioteket havde dygtigt planlagt denne aften.
Se en billedserie fra JV/Kolding ugeavis Klik
TVSyd var til stede og sendte direkte.
Vores egne husfotografer har også taget billeder se dem på
pix.sjvt.dk
Vi har fået tilsendt levende billeder klik her
TKVJ 12 på Lillebæltsbroen med brune vogne  (C) sjvt.dk
Hogwarts Ekspressen Så er SJVT klar til at køre Hogwarts Ekspressen,
læs mere hos Kolding Bibliotekerne, hvorfra også billetsalg foregår.
I filmene går turen over den spektakulære Glenfinnan Viaduct i Danmark er Lillebæltsbroen et godt alternativ.
De unge troldmandsstuderende kommer standsmæssigt afsted. Vognene til de fire kollegier bliver en AX, en AC,  en CC  og en CLE. Vognene låner vi hos jernbanemuseet mens de låner vores trævogne til Thomas Tog arrangementet.
Læs pressemeddelelse klik her
Vi glæder os.
Hogwarts Ekspressen sjvt.dk
Generalforsamling SJVT har afholdt ordinær generalforsamling. Generalforsamlingen blev afholdt i velfærdslokalerne i remisen i Lunderskov og blev indledt med frokost for de fremmødte.
Thomas Thomsen blev valgt til dirigent og formand Lars Ole Hansen aflagde beretning.
Læs beretningen klik her.
De afgående bestyrelsesmedlemmer og suppleanter blev genvalgt med akklamation.
Forsamlingen var tilfreds med foreningens økonomi.
Bestyrelsens visioner om at skabe et jernbanehistorisk miljø omkring remisen i Lunderskov blev vist og fremlagt, det blev understreget at det er visioner og ønsker. Visioner og ønsker der kun kan lade sig gøre når den rette økonomi er tilstede.
Generalforsamlingen fandt visionerne spændende.
SJVT formand LO Hansen aflægger beretning (c)sjvt.dk

Dirigent Thomas Thomsen ved SJVTs GF (c) sjvt.dk GF SJVT 2016 (c) sjvt.dk
Projekt visioner for området
Den 13. maj Kolding Bibliotekerne og Kolding Rollespilsforenig arrangerer en event hvor SJVT er med, programmet bliver snart offentliggjort, men for vores vedkommende indebærer det en tur over Lillebæltsbroen med damplokomotiv TKVJ 12 og stålvogne.

Det bliver spændende!
Med i toget vil bl.a. være Harry, Ron og Hermione. Mon ikke også Draco skal med.
Kommer du? - så skal du møde op på perron 9 3/4

Følg med i dagspressen, Kolding biblioteks hjemmeside, her på siden og på vores facebookside.
Al information, billetsalg m.v. på Kolding Bibliotekerne
TKVJ 12 som Harry Pottertog  (c) SJVT.dk
   
UNDERVÆRKER

REALDANIA UNDERVÆRKER kalder os i SJVT for ILDSJÆLE
og har tildelt penge til foreningen.
Bestyrelsen udtaler:

Vi har netop modtaget en glædelig nyhed fra Underværker, der ønsker, at hjælpe os med at, renovere remiseområdet og drejeskiven, med 150.000 Dkr. Det er en meget flot gave, og vi er dybt taknemmelige, mange tak.

Det sætter os i stand til at, lave en langt mere optimistisk plan for området, og få flere, projekter realiseret tidligere end vi har forestillet os. Bestyrelsen har sat sig det mål at, præsentere en revideret projektplan på den kommende general forsamling d. 30.4 i SJVT, så vi glæder os allerede.

Endnu engang mange tak til Underværker, og til alle jer der har tilkendegivet sympati og støtte på deres hjemme side.


klik her - for pressemeddelelse fra Realdania

Underværker Realdania SJVT
     
Fuld damp på Aarhushistorien Damplokomotivet F 694, som har tjent os godt igennem mange år, er som det måske er bekendt, udlånt til Den Gamle By i Århus. Lokomotivet bliver en vigtig del af en 900 kvadratmeter stor, permanent udstilling med titlen "Århus Fortæller"
Udstillingen fortæller om byens historie fra ældgamle dage og op til i dag. Den åbnes i foråret 2017.
Men hvorfor skal der stå et lokomotiv i den udstilling?.
Det har Asger Christiansen sammen med museumsinspektør Søren Tange Rasmussen skrevet en artikel om til Den Gamle Bys årbog 2015.
 Hent artiklen, klik her     hentet fra
Den Gamle Bys hjemmeside www.dengamlebyaarbog.dk
Den Gamle By - logo

F694 i Den Gamle By (c) sjvt.dk foto Asger Christiansen
TREFOR Værdipulje I dag er vi kommet et kæmpeskridt videre for at få opfyldt vores vision om "et jernbanehistorisk område , der fortæller omindustrialiseringen af Danmark."
Bestyrelsen er kommet med en udtalelse:
"SJVT fik i dag en en gave fra TREFORS værdipulje på 151.000 DKK, til renovering af drejeskiven. Vi er derfor i den situation at, vi har økonomi til gennemførelse af renoveringen af drejeskiven, og med tilskuddet sikrer vi en solid økonomi bag projektet, der giver os mulighed for at vælge gode løsninger i renoverings arbejdet.
Selve overrækkelsen foregik idag, d. 29. februar, i TREFORS hovedsæde i Kolding ved en flot reception, med deltagelse af Lars Ole Hansen og Peter Scheibner."
     
Februar i
Lunderskov
Dieselfolkene er ved at renovere VNJ 11 - dette sker ved siden af at HHJ Dl11 skal klargøres til årligt  eftersyn -
På VNJ 11 er undervognen ved at blive rengjort og strippet så den kan løftes og banemotorerne tages af og sendes til renovering. Olietanken er pillet ned, ja faktisk er alt (næsten) taget ud af lokomotivet.
Ud over det, arbejdes der til stadighed på drejeskiven, og så er det årlige eftersyn af vogne i gang.
Jo - vi har aktive folk i Lunderskov.
VNJ 11 revoveres (c)sjvt.dk VNJ 11 revoveres (c)sjvt.dk
Drejeskive Den 9. januar var første rigtige arbejdsdag i Lunderskov i 2016.
Der er igen blevet flyttet om i værkstedet for der skal bores huller i de store stålplader på over 400 kg. Den første er nu i værkstedet. Hullerne skal bores med den gamle plade som  skabelon.
Vores dygtige metaltroldmænd skal nu i gang med at kopiere ca. 50 huller i hver plade.
Se flere billeder klik her
Plade til drejeskiven (c) sjvt.dk 
     
Julekørsler 2015 Julekørslerne har sin egen charme. Det er et andet og mere lokalt publikum end til sommerkørslerne.
Vores kørsler både i Grejsdalen og på Haderslevbanen gik godt. Vejret var ikke med os ved Vejlekørslerne, det var fugtigt og surt, men på Grejsdal Station var der stillet et stort telt op hvor den lokale støtteforening gjorde det hyggeligt med forskellige boder, juletræssalg og julemanden hyggede om børnene.
På Haderslevbanen var vejret med os, med lav sol og mildt men også koldt. Her optrådte og underholdt et par nisser fra Haderslev Forsøgsscene på bedste vis.
Der blev arbejdet hårdt af personalet, det var nogle lange dage. fyrbøderne arbejdede endda så hårdt at de brækkede fyr-skovlen!
Se billeder - klik her
Tog-nisser (c) sjct.dk Knækket fyrbøderskovl (c) sjvt.dk
Veterantog og juletræssalg i Grejsdalen
     
Lunderskov.dk Midt i travlheden omkring julekørslerne er vi blevet optaget på Lunderskov Lokalråds hjemmeside.
Vi får derved en mulighed for at promovere os lokalt, og måske tiltrække flere firvillige.
Se vores omtale, klik her
Lunderskov lokalråd
     
Klargøring til julekørsel  Se fl. Ormstrups video: https://youtu.be/ZbY4QNV89MU
TKVJ 12 alt pudses før afgang (C) sjvt.dk 
   
Snart julekørsel Så pudses der op afgang fra Lunderskov 17:25 til Middelfart hvor der løbes og så fortsættes der til Vejle 19:02 mod Vejle 
Så der er damp på Lillebælt i aften (d. 4. dec. 2015)
     
Mester I SJVT har vi flere "mestre" der står for forskellige områder/opgaver. Vi har således en damp- og en dieselmester, men også en vognmester.
Da vores nuværende vognmester ønsker at stoppe søges en ny - se stillingsopslag klik her

 
Drejeskive

Drejeskive renoveringen skrider frem, og desværre har det vist sig nødvendigt at forny nogle stålplader, så der er indkøb 1 tons 15 mm. Stålplader.

Da det har regnet en del på det seneste, har vi også fået lavet et smart telt så der kan arbejdes i i læ og tørvejr.

Alle de valsede profiler som skal skiftes ud, har vi fået malet hos Dancoat, som vi har valgt at arbejde sammen med på projektet, og da drejeskiven ikke kan flyttes, og skal males på stedet, har vi lavet en god aftale om at vi kan få malet alle afmonterede dele forud, rigtig fin løsning.

Hvis vi giver den gas, håber vi stadig på at være klar til maling, i april.

drejeskiveprojekt 
Flere billeder klik her
Underværker Underværker - bygningsarvens ildsjæle.
Er en side på nettet hvor forskellige projekter , konkurrerer om af få flest "likes" og derved "vinde" støtte til projektet fra RealDania. SJVT er med på siden med renovering af drejeskiven.
Derfor, gå ind på siden og klik "Støt Prokektet" så er du med til at støtte SJVT, uden at det koster dig en krone.
Vær med til at støtte SJVT og renoveringen af drejeskiven.
Gå ind på undervaerker.dk og klik, så er vi med i opløbet om støtte til prokektet - hvis vi får nok tilkendegivelser.

STØT
SJVT

klik ind på
undervaerker.dk
-
 det koster dig ikke en øre
Medlemsmøde/
medarbejdermøde
Lørdag den 24. oktober var der indkaldt til medlemsmøde i velfærdslokalet i remisen i Lunderskov.
Der var mødt mange frem og alle hjørne i lokalet måtte tages i brug. De fremmødte fik en orientering fra bestyrelsesarbejdet, driftafdelingen fortalte om fra de forskellige afdelinger. Årets kørsler blev evalueret, og ikke mindst blev det kommende års kørsler diskuteret så bestyrelsen har noget at agere ud fra ved planlægningen af 2016. Og ikke mindst var forenin gen vært ved frokosten hvor snakken gik og mange ting blev vendt.
SJVT medlemsmøde 24.10.15
- uden mad og drikke 
Levende billeder
fra Haderslevbanen
og prøvekørselen 
Vi har fået tilsendt levende billeder fra prøvekørselen d. 3. okt. og efterårskørselen på Haderslevbanen. Fl. Ormstrup står bag, vi siger tak.
Klik nederest i højre hjørne for fuld skærm 
   
Prøvekørsel - igen Den 3. oktober blev TKVJ 12 igen prøvekørt efter de sidste justeringer. Denne gang kom lokomotiv og tog fra Lunderskov til Kolding og retur uden mislyde, eller andet prøvemesteren faldt over. Tværtimod bemærkedes det at 12eren bruger mindre kul end forventet, og den damper, og kører, som en drøm. Lokomotivet blev frigivet til drift. Første kørsel bliver i Ribe den 11. oktober, senere køres på Haderslevbanen d. 14. og 15. oktober.
Der finder en officielindvielse af TKVJ 12 før sommersæsonen, når indkøringen er overstået.
TKVJ 12 151003 (C) sjvt.dk 
KLIK HER for et billede mere
Prøvekørsel I SJVT har vi fået godkendt vores sikkerhedsstyring, og er dermed godkendt som operatør.
Hermed kunne damplokomotiv TKVJ 12 køre sin anden prøvekørsel med belastning. Torsdag den 13. august gik turen fra Lunderskov til Kolding og retur. Samme dag kom materiellet hjem fra Haderslevbanen, hvor det har kørt l løbet af sommeren.
Nu kunne TKVJ 12 få al godkendt materiel på krogen inklusiv Diesel 11. Den belastning klarede 12eren med glamour, "maskinen gik som en drøm og arbejdede fantastisk" lød det fra førerhuset bagefter.
Der er dog altid visse ting der skal justeres efter en så omfattende restaurering/genopbygning. Styringen og cylinderblæserventilerne, skal justeres skal justeres yderligere inden maskinen kan sættes i drift.

Vi har fået tilsendt nogle levende billeder -
SJVT TKVJ 12 Ejstrup TKVJ12 Kolding SJVT TKVJ 12 HHJ Dl 11 Kolding SJVT

TKVJ 12  i Lunderskof (C) SJVT 
TKVJ 12 venter på materiellet fra Haderslev
TKVJ 12 13.aug15 i Lk (C) SJVT

TKVJ 12 i Kolding (C) SJVT
I Kolding kontrolerer det tekniske personale om alt er i orden.
Retur i Lunderskov - klik her
     
Aflysning Vi har set os nødsaget til at aflyse sommerens veterantog mellem Vejle og Jelling. Aflysningen gælder dermed også Veteraner på Hjul arrangementet, der heller ikke bliver til noget.
Efter vi blev udskilt fra Danmarks Jernbanemuseum er der blevet arbejdet på at få vores egen sikkerhedsstyring op at stå. Det er ikke lykkedes her inden kørslerne i Grejsdalen- Uden en godkendt sikkerhedsstyring kan vi ikke køre som selvstændig operatør.
Vi beklager over for vores trofaste publikum der har set hen til en tur med veterantoget i år. Ligeledes beklager vi over for vore trofaste samarbejdspartnere.
Vi arbejder videre og og forventer at få vores sikkerhedsstyring godkendt så vi snart igen kan køre veterantog.
- læs den udsendte pressemeddelelse Klik her

 
Til filmen Filmlinien på Lunderskov Efterskole har igen brugt remiseområdet i en af deres film, vi ønsker tillykke med resultatet.
se filmen klik her
 
     
Generalforsamling

SJVT afholder sin anden ordinær generalforsamling
lørdag d. 25. april kl. 10:00 på Bakken 21 i Lunderskov.

SJVT sørger for frokosten til de fremmødte medlemmer.

Dagsorden ifølge SJVTs vedtægt §8:
1. Valg af dirigent og 2 stemmetællere
2. Bestyrelsens beretning
3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse
4. Valg af bestyrelse jf. § 4 stk. 1
5. Valg af suppleant jf. § 4 stk. 2
6. Valg af bilagskontrollanter jf. § 6 stk. 2
7. Valg af bilagskontrollant suppleant jf. § 6 stk. 3
8. Fastsættelse af næste regnskabsårs kontingent
9. Indkommende forslag
10. Orientering om igangværende og kommende tiltag
11. Eventuelt

Det er her du som medlem får indflydelse.

§
     
Oprydning I øjeblikket står den på oprydning i Lunderskov, oprydning og renovering af lagervogne. Undervognen til den ene GS skal bruges til FFJ C76 og alt brugbart træ vil blive brugt til renovering af de øvrige GS vogne.
Det er Thomas Lars Ole, Gitte, Line, Ole P., Søren m.fl. der har fået lov til at bruge kræfter på dette nedbrydelige arbejde.
SJVT oprydning GS
     
1972 - 2015
F 694

Efter 43 år forlader F 694 nu Lunderskov!

F694 kom til det daværende Kolding Lokomotiv Klub, senere KLK, i 1972 på lejebasis, klubben købte damplokomotivet i 1974. Lokomotivet har trofast trukket klubbens veterantog frem til 2008 – i 36 år – hvor det efter årets sidste julekørsler blev hensat med en slidt kedel.

Der er blevet kørt mange kilometer. De fleste nok i Grejsdalen mellem Vejle og Jelling, men i KLK regi har F694 også været vidt omkring. Der er blevet kørt bl.a. fra Odense, Haderslev, Middelfart, Aabenraa, Flensborg, Aarhus. Esbjerg, Sønderborg, Tønder og Kolding.
F694 er leveret fra Frichs i Aarhus i 1920 og virkede som rangerlokomotiv i forskellige Østjyske byer indtil 1961. Efter en revision blev den brugt som togforvarmningskedel, men senere hensat, indtil KLK i 1972 lejede lokomotivet satte det i stand og brugte det i klubbens første veterantog, hvor det d. 8. juni kørte til Hertug Hans festen på Haderslevbanen.
Nu skal F694 hjem til sin fødeby Aarhus og udstilles i Den Gamle By, hvor vi fremover kan se den prægtige maskine og mindes de gode timer vi har haft med den, hvor fyrbødere har fået sved på panden, togpersonalet sorte hænder, og børn har fået stjerner øjnene ”nøj – det ryger - et rigtigt lokomotiv!”

 

Se data for F 694 klik

F 694

F 694 på vej mod Aarhus
  Flere medier var mødt frem ved afskeden med F 694,
bl.a. DR P4, TV2 Syd og Martin Wilde ugeavisen.dk
Se billedrepotage klik her 
indslag i  TV2 Syd klik her
Ved ankomsten til Aarhus var
TV2 Østjylland til stede Klik her 
F 694 på vej sjvt.dk
     
Sejl til 12eren TKVJ 12 har fået "sejl" så lokomotivpersonalet ikke skal stå i den fri luft. Thomas Thomsen fortæller:

Ja sejl er ikke noget, man kun bruger inden for det maritime, det er også noget, der bruges på damplokomotiver. Så nu hvor Nr. 12er blevet køreklar, så er der også brug for et sejl på den. På damplokomotiver med tender, hvor tenderen har så lav en højde, at den ikke kan skærme af ved baglæns kørsel, så har man brug for et sejl, der kan rulles ned og skærme af, for ellers kan det være en kold og våd fornøjelse at køre baglæns med et damplokomotiv.

Da Nr. 12 var i drift ved TKVJ havde den et bagsejl og to sidesejl, der kunne rulles ned og lukke lokomotivet bagtil, når det var nødvendigt, men de var blevet så møre af tidens tand, at der skulle fremstilles nogle nye. Og her trådte KLK så til og gav en donation til nye sejl til maskinen. SJVT fik gennem John Armstrong ved Museumstog i Randers kontakt til en der kunne sy et sæt sejl til Nr. 12, og Møbelpolstrer Claus Mark Nielsen fik syet nogle fine sejl til Nr. 12, som på billedet kan ses ned rullet.

Og dem vil vi få meget brug for ved SJVT, da halvdelen af turene med Nr. 12 vil foregå med tenderen forrest. Vi havde jo håbet på, at vi kunne have fået dem indviet ved årets planlagte julekørsler, men det må vente til sommerens kørsler starter op. Og selv om sommeren kan der blive brug for at skærme af bagtil. Hvem husker ikke sommeren 2014 i Jelling, hvor der var et par dage med rigtig meget regn.

Så vi håber i SJVT, at vi får meget glæde af sejlene, foreningen og lokomotivpersonalet siger tak!

tkvj12

TKVJ 12

TKVJ12

TKVJ 12
Aflysning

De traditionsrige juletog aflyses

Sydjyllands Veterantog, SJVT, må desværre aflyse alle kørsler resten af 2014. Det drejer sig om julekørslerne på både Haderslevbanen og juletoget i Grejsdalen.

SJVT har i forbindelse med opstart af foreningen haft en aftale med Danmarks Jernbanemuseum, DJM, (tidl. Museumstog) om at SJVT´s kørsler forgår på Danmarks Jernbanemuseum´s operatør tilladelse, indtil SJVT´s egen er godkendt. Trafikstyrelsen godkendte medio 2014 SJVT´s sikkerhedsansvarlige, som siden har arbejdet på SJVT´s sikkerhedsstyring med henblik på operatør tilladelse.

Danmarks Jernbanemuseum er på grund af personaleændringer, inde i en proces med Trafikstyrelsen om at få godkendt en ny sikkerhedsansvarlig, og tilsvarende at få godkendt museets sikkerhedsstyring. Denne proces frem mod godkendelse er tidskrævende, og kan næppe forventes gennemført før årsskiftet ifølge DJM.

Da DJM på nuværende tidspunkt således ikke har en godkendt sikkerhedsansvarlig, får det den betydning for SJVT, at vi ikke må køre tog.

SJVT har været i dialog med Trafikstyrelsen for at finde en løsning for kørslerne for resten af 2014. Dette har ikke kunnet lade sig gøre, så derfor kan SJVT ikke køre veterantog, før vores egen sikkerhedsstyring er godkendt primo 2015.

Vi er kede af at skuffe vore gæster og samarbejdspartnere, men håber på forståelse herfor.

Vi glæder os til igen at kunne køre veterantog i 2015.


GIV AGT
Prøvekørsel Lørdag den 25. oktober kom dagen endelig hvor TKVJ 12 skulle ud at køre for egen damp på de lange skinner.
En prøvekørsel. Første en tur til Vamdrup med én vogn, og hvis dette gik godt så en belastningsprøve til Kolding, med stort set alt vort materiel på krogen.
Formiddagsturen til Vamdrup gik fint, så der blev gjort klar til eftermiddagsturen til Kolding.
Desværre havde 12eren er gliderhavari kort før Kolding, så man i hast bl.a. måtte afmontere glidertrækstangen.
HHJ Dl 11 der var med som "belastning" måtte herefter stå for trækkraften.
Efterfølgende har undersøgelser vist at skaden ikke var så omfattende som frygtet. 
Men det bliver ikke til damp i juletogene som vi havde håbet. men dampfolkene vurdere at TKVJ 12 igen bliver klar i januar.
Billeder fra TKVJ 12 's prøvekørsel 25. okt 2014
Vi ser frem til endnu en prøvekørsel. Følg med her på siden.
Læs om TKVJ 12 på faktaark og om restaureringen af klik her
TKVJ 12 prøvekøres 25. okt. 14 (foto: AsgerChristiansen) 

TKVJ 12 glider haveri foto sjvt.dk
Ny malet  TKVJ 12 står nu nymalet og flot og venter på at blive sat i drift. Vores støtteforening donerede de nødvendige midler så malingen kunne udføres professionelt.
TKVJ 12 har efterhånden været køreklar et stykke tid, vi har manglet de nødvendige underskrifter for at køre komme ud og køre. Vi har begrundet håb om at det lader sig gøre til julekørslerne.
Faktaark TKVJ 12
TKVJ 12 (C) SJVT
Lokomotivfører I efterårsferien kørte veterantoget mellem Vojens og Haderslev. Jesper Holmsgaard havde fået aspiranttimer nok og var oppe til eksamen som lokomotivfører på onsdag den 15. Jesper bestod og SJVT har nu en dieselfører mere at trække på.
Fini Rosenberg overrækker her det blå bånd.
Vi ønsker tillykke!
Ny lokofører Jesper Holmsgaard 
Ny rangerleder Søren Thuesen bestod den 12. september eksamen som rangerleder.
På billedet til højre overrækker eksaminator Fini Rosenberg beviset på at Søren nu kan kalde sig rangerleder.
Prøven foregik ved en særtogskørsel på Haderslevbanen hvor en skole var på udflugt.
Vi ønsker tillykke til Søren!

     
Ny togfører På turen fra Lunderskov til Jelling søndag den 24. august var Torben Thy til prøve som togfører. Eksaminator var Fini Rosenberg.
Torben bestod, og SJVT har fået endnu en togfører og VHV har fået sin første.
På billedet overrækker eksaminator eksamnsbeviset og symbolet på togførerværdigheden, det røde bånd.
Vi ønsker Torben tillykke!
Ny togfører Thorben Thy 
     
MO på Haderslevbanen

Den 30. august kører SJVT i samarbejde med VHV et ekstraordinært veterantog på Haderslevbanen.

Arrangementet er kommet i stand fordi der er tegnet en privat garanteret underskudsgaranti. Vi opfordrer til at man støtter den gode sag.
Der vil blive fem dobbeltture i løbet af dagen startende i Vojens kl. 10.00 og sluttende i Haderslev kl. 21.45. Køreplan vil snarest komme på køreplanssiden.
Da der kun er 37 pladser i toget forventer vi at der bliver rift om pladserne. Der kan reserveres plads hos VisitHaderslev tlf 7354 5830 (bureau@visithaderslev.dk)

Efter lukningen af Grindstedbanen og ophør af trafikken på den tilbageværende stump af banen fra Randers mod Grenå er der faktisk kun ét sted i Danmark, hvor det er muligt at opleve et rigtigt stats-sidebanemiljø – og det er Haderslevbanen. Banen har som bekendt status af veteranbane, og trafikken udføres sædvanligvis med forskellige typer af veterantogsmateriel. For første gang siden 1981 – et enkelt udflugtstog undtaget – er det nu lykkedes at få en MO-motorvogn på skinnerne her igen.
Læs mere her

MO 1886 på Haderslev By med udflugtstog 
MO 1886 med udflugtsdtog på Haderslev Bystation
     
På TV Den 10. august havde SJVT Besøg af DanmarkCTV, det kom der denne lille udsendelse ud af:
   
Faktaark Der er historiske oplysninger om SJVTs materiel på Faktaark der er opsat i de pågældende materiel.
Se alle Faktaark klik her
     
På de lange skinner Veterantoget medtager passagerer i MO-vognen på turen til og fra Kolding.
Vil du med fra Børkop, Fredericia eller Kolding så klik her for yderligere oplysninger.
 
     
Sæson 2014 Vi er i fuld gang med at forberede sæsonens kørsler. vogne og lokomotiv bliver gået efter og klargjort.
Vi starter med et særtog i Haderslev, derefter starter sæsonen Vejle Jelling d. 6. juli og på Haderslevbanen d. 10. juli.
 
SJVT flyer 2014
     
Lokoførere Der er flere af foreningens medlemmer der har været på skolebænken.
Henrik Cordtz bestod i maj så han nu kan kalde sig lokofører på Marcipanbrødet.
Senest har Fini, Thomas, Mogens og Peter været på efteruddannelse og er blevet omskolet så de nu også må køre Litra MO.
Vi ønsker tillykke til alle.
Efterfølgende er Ole P Sørensen også uddannet til MO-fører, også tillykke til ham.
Nye MO-attestander
     
Generalforsamling SJVT har holdt sin første ordinære generalforsamling lørdag den 26. april i velfærdslokalerne i Lunderskov remise.
De fremmødte viste bestyrelsen tillid ved at genvælge til alle poster.
Under punktet "igangværende og kommende tiltag" fortalte bestyrelsen om materiellet, driftsmateriellet og materiel til senere restaurering. På listen over projekter blev der sat navne på ansvarlige for de enkelte projekter.
Generalforsamlingen sluttede med at der blev serveret "tag selv" frokost, og socialt samvær.
Generalforsamling SJVT
     
       
  Første ordinære generalforsamling i SJVT afholdes i foreningens lokaler i Lunderskov,
lørdag d. 26. april 2014 kl. 10.30
Dagsorden ifølge vedtægten §8
SJVT logo
       
Kolding Havn I forbindelse med DMJU messe d. 5 og 6. april 2014 i Kolding kørte SJVTs veterantog rundture på havnebanen i Kolding.
Der var forbindelse fra messen i Bramdrupdam til SJVTs veterantog via veteranbus fra Sporvejsmuseet.
Bus fra Sporvejsmuseet (C) foto: MW/sjvt.dk 
       
Jelling Så er det endegyldigt slut med at bruge læssesporet i Jelling, det er blevet taget op i løbet af den sidste uges tid.
År tilbage blev veterantoget rangeret ind på læssesporet under ophold i Jelling da der var krydsning af ordinære tog. De sidste år har vi ikke kunnet få lov at bruge sporet, da det var for dårligt. Sidste år blev veterantoget sendt til Gadbjerg og vente da der var krydsning i Jelling, og vi har heller ikke kunnet få lov til at bruge sporet til opstilling ved vore "Veteraner på Hjul" arrangementer.
Jelling station 14. jan 2014 (c) sjvt.dk
       
Kortfilm På den lokale efterskole, Lunderskov Efterskole, er der en aktiv og dygtig filmlinie. Vi fik en henvendelse om de måtte bruge remiseområdet som kulisse for en kortfilm.
Kortfilmen deltog i efterskolernes filmfestival. "Vores film" stillede op i kategorien "Bedste Drama". Filmen vandt en statuette for bedste fotografering.
Vi ønske tillykke til holdet bag filmen og Lunderskov efterskole. Se filmen til højre.
       

Facebook

Sydjyllands Veteramtogs Facebookside er kommet godt fra start. I øjeblikket , i starten af januar er der allerede 142 der har tilkendegivet at de "synes godt om", og dermed får opdaterede nyheder fra SVJT.
Seneste opslag er set på 370 computere!
Er du selv på Facebook så kig forbi siden "Sydjyllands Veterantog" og se om det er noget du "synes godt om".
facebook
Veterantog 2013 sjvt.dk

     

Støtteforeningen

SJVT har en effektiv støtteforening. På den kommende generalforsamling d. 9. april tilpasses vedtægten til de nye forhold.
Men næste arrangement i støtteforeningens regi er den 19. februar et billedforedrag hvor en af medstifterne af SJVT, Mogens Duus vil fortælle ud fra sin nye bog og om sine erfaringer fra Vestfynstogets Pendlerklub. Kl. 19 Skolegade 2 i Kolding. Læs mere klik her
Kampen om Himmerlandsbanerne Mogens Duus sjvt.dk